Selecteer een pagina

Over ons

The Cognitive Lab is een samenwerking vanuit meerdere zelfstandige zorgprofessionals die kijken naar het individu.

 

Deze samenwerking is gestart door klinisch neuropsycholoog Dr. Erik Matser.

Specialisten die voor jou klaar staan.

Het team

Professionele zorg afgestemd op het individu.

Wij zijn gespecialiseerd in de diagnose & behandeling van vermoeidheidssyndromen. Denk hierbij aan NAH, whiplash, burn-out, chemo of post virale aandoeningen als Covid-19, Q-koorts of Lyme. Wij streven ernaar de beste ter wereld te zijn. Excellente patiëntenzorg is onze norm en onze focus ligt op de uniekheid van het individu, zo wordt er multidisciplinaire (para)medische zorg op maat gegeven.

Dr. Erik Matser

Dr. Erik Matser

Klinisch Neuropsycholoog

Maarten van Berlo

Maarten van Berlo

(Sport)fysiotherapeut MSc & cognitief trainer

Godelieve Baeten

Godelieve Baeten

Massage Therapeute

Nynke Bouma

Nynke Bouma

Arbeidsdeskundige

Lize Matser

Lize Matser

Orthomoleculair Therapeut - darmen en neurotransmitters

Hoby van der Graaf

Hoby van der Graaf

Personal Trainer

Inge van Liempt

Inge van Liempt

Neurofeedback - psychotherapie

Bob van den Enden

Bob van den Enden

Osteopaat

Claudia Groeneweg

Claudia Groeneweg

Hyperbare zuurstoftherapie

Mark Hage

Mark Hage

hyperbare zuurstoftherapie

Onze missie

Specialistische zorg voor het individu.

Onze missie is om mensen te helpen met onbegrepen aandoeningen na hersenletsel of vermoeidheid. De eerste stap is om inzicht te krijgen in de ogenschijnlijk vage restklachten (overprikkeling, verminderd denkproces en emotionele labiliteit). De tweede stap is het begrijpen van de reden waarom u op deze stoornissen reageert zoals u dat doet. De derde stap is om opnieuw een evenwichtig persoon te worden. Om dit te bereiken staat persoonlijke aandacht centraal. Wij zijn van mening dat ieder mens als een vingerafdruk is, volkomen uniek. Er wordt geen standaardprotocol gebruikt om te behandelen, aangezien elke persoon op zijn eigen manier reageert op alle aspecten die met hersenletsel of vermoeidheid te maken hebben.

Dr. Erik Matser

– klinisch neuropsycholoog

 ‘Jonge mensen begeleiden naar aanleiding van hun talent en passie is mijn passie.’

Dr. Matser is afgestudeerd als klinisch neuropsycholoog en heeft 30 jaar ervaring in de klinische neuropsychologie. Hij werkte 15 jaar in het St. Anna Ziekenhuis in Nederland en was universitair hoofddocent van de afdeling neuroanatomie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dr. Matser promoveerde in 2000 op het onderwerp ‘hersenletsel bij sport’ en bewees dat typische restverschijnselen zoals vermoeidheid, verminderde prestatie/ cognitie en emotionele instabiliteit veroorzaakt kunnen worden door een opeenstapeling van klappen op het hoofd. Dr. Matser heeft in New York aan de Cornell University onderzoek gedaan om meer inzicht te krijgen in de resterende symptomen van hersenletsel.

De belangrijkste focus van zijn werk binnen The Cognitive Lab is de diagnose en behandeling van cognitieve stoornissen (+ EMDR). Bijvoorbeeld hersenschudding, hersenkneuzing, cerebro vasculaire aandoening, ADHD, vroege opsporing van dementie, Parkinson, MS en burn-out.

Maarten van Berlo

– (sport) fysiotherapeut MSc & cognitief trainer

 ‘Door mijn ruime ervaring met cognitieve training help ik u graag enkele stappen  vooruit.’

Als Master sportfysiotherapeut en cognitief trainer heb ik veel ervaring in fysieke en cognitieve training. Cognitieve training kun je toepassen voor herstel van een brein bijvoorbeeld na een hersenschudding, voor een fitter brein bijvoorbeeld na een burn-out, wanneer je ouder wordt of voor een (top) sporter om o.a. je reactievermogen te verhogen(sportbrein). Maarten van Berlo heeft door zijn jarenlange ervaring met cognitieve training (hersentraining)  een eigen behandelmethode ontwikkeld waarbij centraal staat: het verbeteren van je aandacht, het verhogen van de snelheid van je informatieverwerking en het verbeteren van je (werk)geheugen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de sensomotoriek, de houding, balans en ademhaling. De afgelopen 15 jaar heb ik al veel mensen mogen begeleiden na een hersenschudding door de nauwe samenwerking met Dr. E. Matser neuropsycholoog.

Lize Matser 

– Orthomoleculair (darm)therapeut

 ‘Het lichaam is gebouwd voor schaarste maar leeft in een wereld van overvloed.’

Toen ik de wereld van de Orthomoleculaire voeding ontdekte dacht ik direct ‘waarom leren we dit niet op school?’ Er is vanuit dit inzicht zo enorm veel waardevolle kennis over hoe wij als mens vanuit alle gezondheid kunnen leven, vanuit de kracht van ons eigen lichaam. Het doel is door voeding en supplementen de balansen in het lichaam optimaal te herstellen waardoor het vanuit zichzelf ongezonde symptonen (weer) kan gaan bestrijden, voorkomen dus ipv genezen. 

In The Cognitive Lab ga ik achterhalen waar jij als individu goed op reageert wat betreft voeding en waar jij mogelijk vitamines mist om optimaal te functioneren. Dit achterhaal ik o.a. volgens een test die het functioneren van de neurotransmitters achterhaalt en door laboratorium onderzoek. 

Hoby van der Graaf

– Personal trainer

 ‘The body achieves what the mind believes.’

Zelf ben ik al ruim 10 jaar bezig met fitness. Lekker bewegen en zien hoe je fysiek kan groeien zorgt ook mentaal voor zelfvertrouwen. Na afgestudeerd te zijn van de studie Commerciële Economie -sportmarketing, wist ik eigenlijk al dat een kantoorbaan niks voor mij zou zijn. 8 uur lang moeten stilzitten! Zo heb ik direct na mijn studie doorgestudeerd tot Personal Trainer zodat ik mijn enthousiastme en kennis op dit gebied kan delen met anderen. 

Bij The Cogntive Lab ga ik kijken naar jouw individuele beweegsituatie. We weten allemaal dat bewegen gezond voor je is, hoe we dat optimaal voor JOU kunnen inzetten, daar ga ik je bij helpen! Bij inspanning hoort ook ontspanning.  Lekker bewegen met een glimlach, waarbij je trots gaat zijn op het eindresultaat. Of dat nou fysiek of een mentale verbetering is. Dat is mijn doel. 

Godelieve Baeten

– Massage therapeute

 ‘Als je met aandacht luistert, hoor je je lichaam spreken.’

Godelieve Baeten is afgestudeerd Massagetherapeut en als docent verbonden aan de Holos Academie Massagetherapie in Utrecht. Na haar studie heeft ze zich gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten met burn-out (symptomen), vermoeidheidsklachten, (chronische) ziekte, PTSS en rouw. “Als je met aandacht luistert, hoor je je lichaam spreken.” Dit is de lijfspreuk van Godelieve. Het lichaam kan spreken, alleen wordt de taal niet altijd verstaan. Met behulp van massagetherapie worden cliënten zich meer bewust van het lichaam en leren ze contact te maken met de taal van het lichaam. Dit maakt persoonlijke ontwikkeling mogelijk en vermindert piekeren of negatieve gedachtes.

De focus van massagetherapie ligt op bewustwording van je lichaam. Godelieve begeleid je hierbij door o.a. massages/aanraking, lichaamsgerichte oefeningen, mindfulness en focussing. Groei/verbetering is namelijk mogelijk door te ervaren en te voelen, niet alleen door te denken.

Mark Hage

– hyperbare kamer operator

 ‘Hyperbare zuurstoftherapie verbetert de kwaliteit van leven van de patiënt op vele gebieden op een veilige manier. Hyperbare zuurstoftherapie versterkt je immuunsysteem, werkt antibacterieel, ontstekingsremmend, geneest slecht doorbloed weefsel en herstelt beschadigde cellen van het zenuwstelsel.’

Als ervaringsdeskundige weet ik maar al te goed hoe groot de invloed is van chronische klachten op je kwaliteit van leven. Nu wil Ik met mijn kennis en ervaring ook andere mensen helpen.

Als technisch natuurkundige en ervaren technisch duikinstructeur ben ik via mijn duikorganisatie (ANDI) bekend geraakt met hyperbare zuurstoftherapie. Hyperbare zuurstoftherapie (wellness) heeft een enorme bijdrage geleverd aan mijn eigen herstel en ik wil dit nu als hyperbaric chamber operator op een professionele manier aan een groter publiek aanbieden.

Claudia Groeneweg

hyperbare kamer operator

Hyperbare zuurstoftherapie is een gespecialiseerde zuurstofbehandeling die het lichaamseigen genezingsproces ondersteunt door het inademen van 100% zuurstof in een kamer, waarbij de omgevingsdruk verhoogd en gecontroleerd is. Herstel kan niet plaatsvinden zonder de juiste zuurstofniveaus in de weefsels en cellen.’

Door mijn werk als hyperbaric chamber operator bij The Oxygen Wellness Lab heb ik veel inspirerende mensen ontmoet die enorm hersteld zijn door de wellness therapie. Het is zo mooi om hier een bijdrage aan te kunnen leveren dat ik dit werk graag voortzet bij The Cognitive Lab. Dit jaar heb ik de opleiding hyperbaric chamber operator afgerond. Hyperbare zuurstoftherapie (wellness) sluit perfect aan als één van de onderdelen in de behandelvisie van The Cognitive Lab. Graag laat ik u kennis maken met de helende werking van hyperbare zuurstoftherapie.

Inge van Liempt

– Psychotherapeut (neurofeedback)

 ‘Gezondheid zit in jou! Reset Brain and Body!

Ik ben eigenaar en oprichter van de Inge van Liempt kliniek. Opgeleid met grote onderscheiding in de integratieve humanistische Psychotherapie tezamen met een gespecialiseerde medische achtergrond. Kwaliteit en ontwikkeling staan bij ons voorop. Dit heeft geresulteerd in de 5D behandelmethode. Een unieke benadering met wetenschappelijke onderbouwing. De 5D behandelmethode reset brain and body en verhoogt direct de levenskwaliteit met als doel om u als cliënt onafhankelijk te maken van zorg.

Mijn deelname aan het Cognitive Lab zal bestaan uit het maken en analyseren van QEEG’s, het uitzetten van protocollen voor het trainen van uw brein door middel van neurofeedback en het opheffen van chronisch stress. Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken!

Nynke Bouma

– Adviseur arbeid

 

Bob van den Enden

– Osteopaat

Mijn naam is Bob van den Enden en ik ben als osteopaat werkzaam in Helmond. Osteopathie is een manuele behandelmethode waarbij het lichaam als geheel wordt onderzocht en behandeld. Door een uitgebreide kennis van de anatomie, fysiologie en neurologie probeer ik verbanden te leggen waarom bepaalde pijnklachten niet verdwijnen. Na een val of auto-ongeluk kunnen er langere tijd pijnklachten blijven bestaan. Osteopathie kan hierin vaak uitkomst bieden door niet alleen te focussen op de plek die pijn doet, maar ook op zoek te gaan naar mechanismen die de pijn in stand kunnen houden. Voor nog meer diepgang in de behandeling van klachten na een auto ongeluk, heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan over het effect van een osteopathische behandeling na een whiplash.

 

Kom in contact

Bel ons

0492 – 476003

Email ons

matser@neuro-psychologie.nl

Onze locatie

Gebouw Vitaliek
Julianalaan 2
5707 HR Helmond

 

Vraag?

1 + 1 =